Bageriet i Aakirkeby

Man skal ikke have boet længe på Bornholm før man lægger mærke til en bestemt bager hvis navn bliver nævnt på det meste af øen. Johannes Dam & Søn driver det lille bageri som forsynet lokalområdet med noget af Bornholms bedste morgenbrød.

Men bag forretningen ligger en produktion som det meste handler om. Det er her at Bornholmerkiksen er blevet lavet siden 1924. I dag ledes produktionen kyndigt af femte generation, bagermester Jacob Dam,

Selvom at en stor del af produktionen stadig er håndarbejdet ligger innovation i familiens DNA hvilket ses på de mange specialavede maskiner som gør produktionslinjen helt unik - det samme gælder produktet for ikke to kiks fra Johannes Dam & Søn er helt ens

En kiks i 24 lag

Bornholmerkiksen laves i 24 lag og får først sin karakteristiske smag af den bornholmske rug, der har en helt speciel formalingsgrad. Bornholmerkiksen fås i tre varianter, så alle kan finde deres favorit. Brugen af lokale råvarer, historien bag kiksene og autenticiteten gør den mere aktuel end nogensinde hvilket du blandt andet kan opleve på 1.klasse i Singepore Airlines som også er faldet for den bornholmske specialitet.